A közlekedési balesetek nagy hányadát ittas vezetők okozzák

Nevezhetjük felelőtlen sofőröknek azokat, akik ittasan ülnek a volán mögé. De sokszor nem is arról van szó, hogy egy-egy jól sikerült buli után lusták hazavezetni az emberek, az ittas vezetések nagy része egy népbetegségnek, az alkoholizmusnak köszönhető. Az alkoholizmus kezelése nem gyerekjáték, de sokan nem veszik tudomásul az egyértelmű jeleket, a végsőkig halogatják a segítségkérést, így egyre súlyosbodik a problémájuk.

az alkoholizmus kezelése
az alkoholizmus kezelése

Nehezen ismerjük be, ha betegek vagyunk, és sokan szégyellik is az alkohol problémáikat. de sajnos nagyon sok mindenkit érint. A legtöbben nem is veszik észre, hogy nem csak magukat és a családjukat teszik tönkre, de komolyan veszélyeztetik például a járókelőket is.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetésre nézve, ez azt jelenti, hogy akár egy deci alkohol is elég, hogy megbüntessenek. Sokan kifogásolják ezt a zéró tolerenciát, de nem lehet egységesen megállapítani, hogy mennyi alkoholt fogyaszthatunk ahhoz, hogy ne tompuljanak az érzékeink. Valakire már egy ujjnyi pezygő is negatívan hat, míg mások két-három pohár italt meg sem éreznek.

Efgységesen mindenkire vonatkozik tehát az ittas vezetés tilalma.

Sokan vannak, akiknek az alkohol hozzá tartozik a mindennapi életükhöz. Ezek az emberek gyakran már reggel alkohollal kezdenek, és így ülnek autóba, vagy motorra. Hiába szokott hozzá a szervezetük, az alkoholos befolyásoltság következtében nehezebben reagálnak, máshogy ítélnek meg dolgokat, lassabban fognak fel helyzeteket, így nem csak a saját, hanem mások életét is veszélyeztetik.

Az alkoholizmus komoly gond, ami ellen hatékonyan fel kellene lépni. Sajnos sokan nem törődnek azzal, ha a családjukban alkoholista van, nem fordulnak szakemberhez, azt hiszik, meg tudják oldani a gondjaikat. Pedig sokkal jobb, ha már az alkoholizmus korai szakaszában is szakértői segítséget kérünk.

A felepulok.hu oldalon láttam, hogy itt például egy 28 napos felépülési program keretein belül segítenek azoknak, akiknek szüksége van rá. Itt addiktológiai szakemberek kezelik a betegeket, megadnak minden segítséget a gyógyuláshoz. Ez alatt a 28 nap alatt különböző programokon vesznek részt a páciensek egy semleges környezetben, távol az alkoholizmust is kiváltó problémáktól.

Sokszor ugyanis az alkoholizmus hátterében valamilyen lélektani probléma vagy egy megváltozott élethelyzet áll. Az alkoholba menekülő személy sokszor bánatában iszik. Éppen ezért nem elég, ha csak megvonjuk az alkoholt, kezelni kell a betegség hátterében meghúzódó problémát is.

A felepulok.hu-nál pontosan tudják ezt, és hatékonyan igyekeznek is kezelni az addíciókat. A függőségek szakértői és korábbi alkohol függők is dolgoznak itt. A képzett szakemberek és a saját tapasztalatokkal rendelkező dolgozók pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt kezelt betegek ne nyúljanak többet alkoholhoz.

Rendszeresen felkeresik a betegeket a későbbiekben is, a 28 napos program lejárta után, így a betegek érezhetik, hogy nincsenek egyedül, és ha bármi problémájuk van a kezelés után, abban igyekeznek segíteni a cég emberei.

Ha az alkoholizmust több esetben felismernénk, ha a betegek nem éreznék kínosnak a segítség kérést, akkor jóval kevesebb baleset lenne az utakon. akkor sokan meggyógyulhatnának és sokkal teljesebb, minőségi életet tudnának élni.

A felepulok.hu szakértőire rá lehet bízni az alkohol gondokkal küzdő ismerősöket, itt ugyanis nagyon nagy százalékban siker koronázza a felépülési programokat, a résztvevők nagy része nem is esik vissza többé, használ a kezelés.

Fontos, hogy aki ismer alkoholistát, az ne nézzen át a problémán, hanem próbáljon meg segíteni a nehéz helyzetbe került ismerősökön, megelőzve a nagyobb bajt.