Cég székhelyszolgáltatás – erre volt szükségem induláskor

Nem minden vállalkozónak adatik meg a cége indulásakor, hogy már eleve rendelkezik egy saját székhellyel. Persze, be lehet jelenteni a vállalkozást a saját lakcímedre, vagy egy bérlemény címére, de ez sokszor körülményes és nem biztos, hogy a legjobb választás. Nekem például volt egy raktáram, hiszen a motoros – autós holmik azért meglehetősen sok helyet foglalnak el és valahonnan tölteni kell az árut. De ezt a raktárat mégsem használathattam székhelynek, hiszen itt nincs semmi és senki, még egy cégtáblát se tudtam volna igazán kitenni. Úgyhogy kellett egy b terv: a cég székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Ezt a szolgáltatást a topcegalapitas.eu csapata kínálja, ezért velük kellett felvennem a kapcsolatot. Ez egy villám kommunikáció volt, mivel kiderült, hogy egyben a cégalapítást is el tudják intézni nekem, ezért csak megbeszéltük a fontos részleteket pár percben és már küldték is a kitöltésre váró dokumentumokat. Ezeket a könyvelőmmel kellett átbeszélnem, például, hogy hogyan érdemes adóznom, milyen vállalkozási formát válasszak és hasonlók.

A cég székhelyszolgáltatás a topcegalapitas.eu-nál egy olyan csomagban érhető el, amiben sok hasznos elem van. Például, amint már említettem, ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor a székhely mellett ingyen segítenek a cégalapítás lebonyolításában. Ez egy olyan egyszerűsítő tényező, ami nem elhanyagolható. Persze azt is írják, hogyha esetleg valakinek saját ügyvéde van, akkor vele is simán működik a székhely lepapírozása – de ők ott helyben is tudnak mindenben segíteni.

Szóval, a cég székhelyszolgáltatás ha budapesti címről van szó, akkor 29 900 forint + áfa összegért érhető el. Ebben az árban már benne van a cégalapítás, vagy módosítás, hogyha szükséges, valamint a 6+1 havi székhely bérlés. Ez a fővárosban két helyszínen valósulhat meg: az egyik egy budai lakás, ami közvetlen a Duna-parton található, az erkélyéről pedig csodálatos kilátás nyílik a Parlamentre és a Margit-hídra is. A másik opció pedig egy hasonló paraméterekkel rendelkező pesti ingatlan.

A csomag tartalma továbbá az is, hogy bármelyik címről is legyen szó, a cégtábla a törvényi előírásoknak megfelelően kikerül, a leveleket és hivatalos postákat a helyszínen átveszik és továbbítják felénk és persze ami a legjobb, hogy ezeket az irodákat tárgyalóként igénybe is lehet venni, ha épp úgy hozza a szükség.

A cég székhelyszolgáltatás igénybe vehető egy vidéki helyszínen is, ami továbbra is Pest megyéhez tartozik, visznot egy olyan településen van, ahol nem kell iparűzési adót fizetni a helyi szabályozásnak köszönhetően. Ezt annak érdemes átgondolni, akinek az IPA-ja magasabb lenne, mint a székhelyszolgáltatás összege.

Ha újra kéne választanom én akkor is ezt a szolgáltató keresném a cég székhelyszolgáltatás ügyében, de persze azt is remélem, hogy nem sokára már a saját ingatlanomba jelenthetem be a vállalkozásomat.

cég székhelyszolgáltatás