A teljes motoros felszerelésemet használtan vásároltam és tökéletes

A motorozás későn vált az életem szerves részévé. Már több gyerekes apa voltam egy többé-kevésbé jól működő vállalattal, amikor rájöttem, hogy minden időmet a munkahelyemre és a családomra szentelem. Ezért kezdtem hát el valami új hobbi után nézni. Nem kellett sokáig keresgélnem, mert az egyik fiatalkori barátom tálcán hozta a lehetőséget. Mivel vásárolt magának egy új motort, úgy döntött, hogy a régit el fogja adni. Azonnal kaptam a lehetőségen, tulajdonképpen bele sem gondoltam rendesen, hogy mit teszek. Azt tudtam, hogy autót szeretek vezetni, hát akkor motort miért ne szerethetnék?

Kifizettem a járgányt, megszereztem hozzá a sofőrkönyvet, és tartogattam még néhány hónapot a garázsban. Épp tél volt, amikor vettem, de ahogy közeledett a tavasz, egyre inkább fúrni kezdte az oldalamat, hogy van egy motorom a garázsban és még csak ki sem próbáltam. Ekkor neki fogtam megvásárolni a kellő felszerelést a motorozáshoz. Mivel, ugyebár, nem voltam szakértője a dolognak, nem is nagyon tudtam, hogy hol kezdjem. A feleségem ötlete volt, hogy nézzek fel a Nextapróra, ahol néha árultunk mi is ezt, meg azt, mert szerinte ott biztosan fogok kapni mindenfélét, amire szükségem van. Ezt teljesen helyénvalónak találtam, hiszen a motort is használtan vettem, mint általában nagyon sok mindent és soha nem kerülgettem a használt termékektől. Egyszerűen csak tudni kell jól vásárolni és figyelni kell rá, hogy nehogy becsapjanak.

Ennek megvannak a maga szabályai! Soha nem szabad előre utalni pénzt, a legjobb az, ha személyesen tudod átvenni a csomagodat. Ha ez mégsem megoldható, akkor válaszd a postai utánfizetést, és amikor a postán átveszed a csomagot, kérj egy tanút a kibontáshoz, hogy biztosan lásd, hogy az van-e benne, amit kértél. Legfőképp pedig akkor kell óvatosnak lenni, ha egy amúgy drága termék túl olcsón van felrakva. Az már instant gyanús. Ezeket természetesen mind a Nextapro oldaláról tudom, hiszen még soha nem csaptak be engem (és egyébként én sem senkit), szóval nincsenek személyes tapasztalataim. De azért jó dolognak tartom, hogy egy ingyenes hirdetés feladására specializálódott oldal ennyire oda figyel a rajta keresztül történő vásárlásokra, és vásárlókra. Ez igazán megnyugtató érzés. Főleg az, hogy a Nextapro a csalók adatait minden esetben átadják a rendőrségnek és zárolják az illető fiókját. Az illetőnek szinte lehetetlen eltüntetnie a bizonyítékokat a profiljáról, mivel folyamatosan adatmentés történik az oldalon. Ezt nevezem igazi együttműködésnek.

Na de picit elkanyarodtam. El kezdtem motoros cuccokat keresni magamnak. Először is egy bukósisakot és egy dzsekit. Ezeket találtam a legfontosabbnak. Sajnos két külön eladótól sikerül beszereznem őket, ami azért volt gond, mert kétszer kellett bemennem értük a szomszéd városba (nem tudtam egy napra időpontot egyeztetni őket), de legalább mindkettő, a szűrésnek köszönhetően, a szomszéd városban volt megtalálható. Egyébként nagyon jó fejek voltak mindketten, hagyták, hogy nyugodtan próbáljam fel az áruikat és csak azután döntsék róla, hogy szeretném-e megvenni, vagy sem. Közben pedig mindketten meséltek a motorozási szokásaikról. A dzsekit azért árulta a csávó, mert ő fél éve kapta ajándékba, és már akkor is szűk volt, de azóta már nagyon kihízta. A bukósisak pedig szintén alig volt használt: a gazdája egyszerűen csak imádta gyűjteni őket, volt otthon neki kb. 25, de nemrég jött rá arra, hogy semmi értelme egy bukósisaknak, ha porosodik, és inkább boldogabb lesz, ha tudja hogy használva vannak valaki által.

Szóval így sikerül az online apróhirdetések segítségével beszereznem a bőrdzsekimet és a bukósisakomat. Ahogy meg volt mindkettő, azonnal neki is szöktem, hogy kipróbáljam a dolgot, de körülbelül egy perces út után jöttem rá, hogy valamit nagyon elfelejtettem. A meztelen kezem alig bírták a szembe csapó szelet, azonnal kerítenem kellett egy motoros kesztyűt is. A szerencse megint velem volt: sikerült találnom egy hirdetőt, aki két kesztyűt is árult egyszerre és mindkettő az én méretem volt. Szóval mind a kettőt megvásároltam, hogy egy jó ideig ne kelljen ezzel foglalkoznom.

Ebben a felszerelésben végig is motoroztam a nyarat, de ősszel, amikor már hűvösödött az idő (és amire már voltam olyan bátor, hogy hosszabb utakra is elmenjek) elkezdtem egyre jobban fázni a motoron. Így hát ismét a Nextapróhoz fordultam és elkezdtem motoros nadrágot és csizmát keresni magamnak. A nadrággal már kevésbé volt szerencsém. A környékemen kevesen árultak motoros nadrágot és abból sem volt egyik sem a méretem. Egyet még el is mentem felpróbálni, mert majdnem azt hittem, hogy jó, de sajnos mégsem volt az, nem tudtam begombolni. A bakancsok terén azonban hamar kaptam egyet, ami az én méretemnek tűnt, mivel ezzel kapcsolatosan bővebb keresést állítottam be. Mondhatnám, hogy sajnos ezt nem a szomszéd városban árulták (ami tizenhárom kilométerre volt), hanem egy távolabbi, nagyjából két és fél órás odajutást igénylő településen. De ez már azért volt így, mert a keresési találatok szűrésekor elég nagy távot adtam meg, hiszen szívesen motorozok néhány órát, miközben bakancsot megyek vásárolni, hogy még jobb legyen a motorozás. Úgymond összekötöttem a kellemest a hasznossal. S ha már elmentem eddig a városig, gyorsan rákerestem a motoros nadrágokra is. Örültem, hogy volt ennyi eszem és megtettem ezt, hiszen azonnal találtam egy motoros nadrágot is, ami az én méretem volt. A vicc az egészben pedig az, hogy ugyanaz árulta, mint a bakancsot. Szóltam neki, hogy a nadrág is érdekel, s a megbeszélt napon elmotoroztam hozzá. Testalkatra olyanok voltunk az árusítóval, mintha ikrek lennénk, ezen jó sokat nevettünk is. A cipő és a nadrág is tökéletesen passzolt rám, és kíváncsiságból még egy kabátját is felpróbáltam és az is tökéletes volt rám, mintha rám lett volna szabva. Úgyhogy megvásároltam a nadrágot és a bakancsot és haza motoroztam bennük.

Most már teljes a motoros felszerelésem és mindent a Nextaprónak és az apróhirdetéseinek köszönhetem. Az biztos, hogy amikor ennyi mindent, jó minőségben és olcsóbban megszerezhetsz használtan, akkor nem éri meg újat vásárolni, főleg, ha van hozzá egy ilyen jó platform.