A motorozásra fel kell készülni

Motorozni klassz. Sokan tartanak ettől a különleges hobbitól, de erre semmi valós okunk nincs. Igaz, hogy vannak aggályok, amik jogosan jutottak be a köztudatba arról, hogy a motorozás veszélyes, de az egész helyzet romantikáját nem lehet elfelejteni. Az ember motorkerékpárok iránti lelkesedése az alapvető kíváncsiságtól olyan csábító szenvedélyig terjedhet, amely elvarázsolja a versenyzőket a sebesség és az aszfalt birodalmában. Abban a pillanatban, amikor felkapaszkodsz a nyeregbe, erős kötelék jön létre, amely egyesíti az embert és a gépet egy erőteljes és szabad szellemű szimfóniává. A motorkerékpárok a kaland megtestesítői; lehetőséget kínálnak a hétköznapokból való menekülésre és az izgalmas ismeretlen felfedezésére. A motor ismerős hangja szívdobbanássá válik az úton. Ez több, mint egy közlekedési mód, ez egy életérzés.

Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy sokaknak a motorozás már magában is a közúti veszélyeztetés kategóriájába sorolandó. Nem feltétlenül értenék egyet velük, de az biztos, hogy megvannak a maga veszélyei ennek a közlekedési formának is, de persze melyiknek nem. A kulcs itt is az, hogy felkészüljünk a váratlan eseményekre és mindig a lehető legbölcsebben döntsünk. Az úton egyébként is követendő metódus ez a gondolkodás, aki nem gondolja magát többnek a többi közlekedőnél, az várhatóan elég alázatot tud beleadni a vezetésbe ahhoz, hogy ne legyenek messzemenő problémái. A másik fontos dolog a gyakorlat. Gyakorolni kell a vezetést és a motorozást, majd, amikor az ember már kicsit kevésbé forgalmas utakon is tapasztalt és rutinos vezetőnek számít, akkor jöhet a nagyobb falat. Lépésről lépésre. A motorozás biztonságának aranyszabályai mégis inkább az öltözködést érintik. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy lengén öltöznek, pólóban, farmerben, esetleg sportcipőben ülnek fel egy motorra. Ez nagy meggondolatlanság, mert egy esetleges bukás esetén a bőrt szinte semmi nem védi. Pontosan erre vannak kitalálva a motoros felszerelések. Ezeket olyan anyagból készítik, hogy az aszfaltnak teljesen ellen tudjon állni. Nagy biztonságot adnak és még a kényes részeket is védik a könyöknél vagy a térdnél.

A motor felkészítésén is sok múlik. Éppen ezért is tanácsos egy alaposabb átvizsgálást tartani és megállapítani, hogy vajon a motor készen áll-e. Az egyik ilyen kényes terület a motorok gumija szokott lenni. Vásárlásnál sokakat csak a motorgumi árak foglalkoztatnak, de ez nem minden. Fontos a minőség és a megbízhatóság. A kerekeken keresztül lehet a legjobban a tapadást biztosítani, ezért is fontos, hogy olyat találjunk, mint amilyeneket a motortire.hu oldalon hirdetnek. Igen, egyetlen oldal megoldás lehet több száz motor közös problémájára, a gumikra. És valóban, a motorgumi árak nem mellékesek, de éppen ezért is fontos, hogy az ember egy olyan oldalt látogasson meg, mint a motortire.hu, ahol kedvére válogathat egy óriási kínálatban széltében, hosszában. A keresgélés természetesen egy nagy részét elveszi az ember idejének, de éppen ezért is fontos, hogy olyan oldalon tegyük ezt, ami nagy hangsúlyt fektet a fogyasztói élményre. A motortire.hu oldalon már az első látogatásnál meggyőződhet róla mindenki, hogy a termékek, amiket itt lehet kapni magas minőséget képviselnek. Erre ugyan több jel is utal, de a leginkább meggyőző, sőt, vitadöntő végső bizonyíték az, hogy a MotorTire cég több, kifejezetten neves, piacvezető gumit gyártó vállalattal is kapcsolatban van. Nem mellékesen ezek olyan márkák, amikről feltehetően minden motoros hallott már.

Az oldalon sokat lehet keresgélni is, de szigorúan célirányosan. Mivel, hogy annak az esélye, hogy az ember itt eltévedjen szinte a nullával egyenlő. A keresést több, az oldalba gondosan beleágyazott funkció és kereső rendszer szavatolja. Ezek közül a legfontosabb talán a gumikereső motor, ami az oldal kellős közepén kap helyet. Ez az ízlésesen megtervezett, könnyen kezelhető rendszer úgy működik, hogy amikor valaki gumit keresne egy bizonyos motorra, akkor beír néhány kifejezetten egyszerűen megadható adatot a magától értetődő helyekre és elindítja a keresést. A kereső pedig a hatalmas választékot szétbontja, majd visszaadja a szemünk elé, viszont most már az igényeink szabályozta kereséssel előtérben. Ennek az eszköznek a segítségével gyakorlatilag egy online üzleti alkalmazottal beszélhetünk, aki pont tudja, hogy hol van, amire szükségünk volna. Az oldal nagy ereje ebben a keresőben van, de természetesen ez még nem minden.

Amennyiben a főoldalon vagyunk, már láthatjuk, hogy a vásárlásunkhoz milyen szűrőn kell átfutnia a termékeknek, mire hozzánk kerülne. Fontos az ára, erre viszont a MotorTire oldalon nem lesz panasz az biztos. A vásárlás végén még meg is lepődik az ember, hogy egy jó minőségű gumi hogyan is lehet ilyen olcsó. Annak, aki ezt gyanúsnak találja, ne tegye! Ezek a gumik tényleg fantasztikus minőséget képviselnek. Nem kell mást csinálni, csak ellátogatni a MotorTire oldalára, és ott egy leegyszerűsített keresés során megtalálni a nekünk tetszőt. Szerencsére – és ha nem vagyunk hajlandók a korábban részletesen említett gumikeresőt használni – a kategorikus lerendezés még így is nagy segítségünkre lehet. Az oldal szélén akár motortípusok szerint is válogathatunk, így a keresés továbbra sem hosszabb időtöltés, mint korábban volt a keresőmotorral.

A spórolást elősegítő akciókkal is bőven találkozhatunk itt. Az akciók lehetőséget adnak arra, hogy minél kevesebb pénzért remek gumikkal gazdagodjunk. Persze az nem mindegy, hogy mi milyen gumit jöttünk keresni, de egy jó ajánlatnak ki is tudna nemet mondani? Na ugye! Azonban nem ez az egyetlen pénztárca kímélő helyzet, amibe bele tudunk keveredni az oldalon. A másik opciónk az, hogyha belefutunk aktuális kedvezményekbe. Nekem minden látogatásnál nagyon pozitív véleményem volt, vásárolhattam akciós gumikat, de volt, hogy a végösszeg lett megvágva egy kicsit, és a legjobb: az ajándék. A MotorTire oldal gyakran szervez olyan akciókat, ahol egy adott termék vagy termékek megvásárlása esetén egy ajándékot is kapsz. Ez természetesen motorral kapcsolatos, például olaj, aminek hasznát veszed akkor is, ha a gumik fent vannak a járművön.

Nem elhanyagolható az oldal megbízhatósága sem. Ez a weboldal egy olyan cégnek a szerkesztésében van, amiről sokat lehet olvasni a főoldalon. Ennek a tájékoztató résznek a lényege az, hogy minél pontosabban megismerhessük a céget és munkáját, misszióját, működését. Ez remekül sikerül is természetesen, a bizalom kialakul már itt és csak folytatódik, amikor az ember meglátja a cégeket, amelyekkel kapcsolatban áll ez a vállalat.

Az egyik legnagyobb problémát az szokta okozni, hogy az emberek nehezebben adnak ki nagyobb összegeket anélkül, hogy előtte alaposan tájékozódnának. Erre is sok lehetőség van itt, eleve a gumikat úgy lehet megvásárolni, hogy végig haladuk a termékoldalukon, ahol pontos leírást kapunk a paramétereikre vonatkozóan. A másik hasonló lehetőség a helyzet pontos megismerésére az ügyfélszolgálatban rejlik. A MotorTire munkatársai az ügyfélszolgálati megkereséseket nagyon is komolyan veszik, szívesen válaszolnak a kérdésekre és türelmesen, valamint empatikusan viszonyulnak az emberhez, amikor a vásárló esetleg egy kicsit kevésbé hozzáértő a témához. Ez is nagyon fontos a pozitív cégkép megalkotásához. A kiszállítás is egy remekül összeszervezett folyamat, azonban erről jól lehet tájékozódni azon az információs oldalon, amit a menüszalagról lehet megnyitni. Legyen elég annyi, hogy a kiszállítás gyors és kényelmessé teszi a rendelési folyamatot. Számomra már egyáltalán nem kérdés, hogy ha motorgumi, akkor motortire.hu!