Aki mer, az nyer- vicces ajándékok a szokásos helyett a bátyámnak

A karácsony nálunk minden évben nagy show! Már csak azért is, mert ilyenkor együtt van az egész család és hát nem egyszerű senki. Mindenkinek megvan a maga természete, mint ahogyan biztosan minden családban így van a dolog, de nálunk különösen vicces, ahogyan a különböző természetek összecsapnak.

A bátyám például egy igazi vadmotoros, neki csak a motorokról lehet beszélni, és ő is csak arról tud, egy motoros boltban is dolgozik, és ennek következtében ebből áll az egész élete. Neki csak és kizárólag motoros dolgokat lehet venni ajándékba, semmi másnak nem örül, csak ilyen dolgoknak. Sőt, kifejezetten kiborul, ha valami mást merészel neki venni valaki, így senki nem is próbálkozik vele.

Én az utolsó karácsonykor kitaláltam, hogy már csak azért is szabotálom a dolgot, és valami mást veszek neki. Tudom, hogy elsőre merész ötletnek tűnik, de elegem lett a kiskirályságából, azt akartam, hogy tanulja meg, hogy neki is lehet ellent mondani.

És nem is annyira szivatós dolgot találtam ki. Azt gondoltam, hogy veszek neki vicces ajándékokat, olyan tárgyakat, amiken jókat tud majd röhögni. reméltem, hogy a humor elveszi majd a kedvét a hisztitől és végre ráébred, hogy nem csak a motoros dolgok lehetnek jók az életben.

Elkezdtem kutakodni a neten, és találtam is gyorsan egy szuper weboldalt, ahol fantasztikusan vicces ajándékokat lehet vásárolni. Nem csak, hogy széles a választék, de igazán eredeti tárgyak vannak a webshopban, és nem is kellett kimozdulnom hozzá, hogy beszerezzem őket. A karácsony előtti ajándékvásárlós időszak amúgy is nagy mumus az életemben, utálom a tömeget, a tülekedést, hogy mindenki siet és löki fel a másikat. Én a nyugodt szitukat szeretem, amikor nem kell feszengeni, és erre tökéletes alternatíva az online vásárlás. Bepakoltam a virtuális kosaramba, amit gondoltam, és meg is rendeltem, néhány nap múlva meg is érkezett, a karácsonyi időszakhoz képest kifejezetten gyorsan, szóval már csak csomagolni kellett, és kíváncsian várni, hogy milyen lesz a fogadtatás.

December 24-én eljött az ajándékozás napja. Már tűkön ülve vártam, hogy mi lesz az eredmény. Mikor odaadtam a bátyámnak a csomagot és ő kibontotta, és mindenki meglátta, hogy nem a szokásos ajándéktárgyak vannak a csomagban, hanem póló és egy söröskorsó vicces felirattal, megfagyott a levegő. Senki nem merészelt megpisszenni sem, mindenki várta a reakciót.

Arra senki nem is számított, hogy a bátyám röhögő görcsben fog kitörni, pedig így lett. Annyira nevetett, hogy még a könnyei is potyogtak, a földön fetrengve fogta a hasát, és nem bírta abbahagyni. Ettől mindenki elkezdett nevetni, és végül az előre elkönyvelt katasztrófa helyett egy jó hangulatú nevetgélés történt.

Na, szóval nem bántam meg, hogy a szokásos motoros dolgok helyett ezeket a vicces ajándékokat szereztem be neki. Igazán jól sikerült a kísérlet és nagyon bízom benne, hogy a jövő évben is örülni fog a meglepetésnek, amit már most, jó előre kitaláltam, de nem lövöm le a poént, majd utána elmesélem azt is nektek.