Itt kaphatsz argon palackot jó áron!

Rendszeresen járok motorozni, és néha szükség van egy-egy eszközöm cseréjére. Amikor betérek a motorosboltba, nem mindig csak ezekről a dolgokról beszélgetünk az eladóval. Amikor lazább napja van, akkor akár fél órát is el tudunk témázni gyakorlatilag bármiről. Legutóbb például az került szóba, hogy hol kapható argon palack jó áron.

Múltkor nem egyedül ugrottam be a motorosboltba, hanem vittem magammal egy kedves ismerősömet is, aki még csak nemrég költözött a környékre. Szinte minden ismeretlen volt neki, és felajánlottam, hogy segítek neki feltérképezni a terepet. Amikor a motoros üzletet mutattam meg neki, pont jól időzítettünk, mert Jani, az eladó most szabadabb volt, nem volt annyi teendője. Kapva az alkalmon annyi kérdést tett fel neki, amennyit csak tudott. Mivel mi már jól ismertük a környéket, így szinte mindenre tudtunk válaszolni. Amikor már azt hittük, hogy kimaxoltuk a lehetőségeket, feltett egy olyan kérdést, amire mi nem tudtunk választ adni.

Megkérdezte ugyanis, hogy hol kapható argon palack jó áron a közelben? Na hát mi erre nem tudtunk mit mondani, de próbáltuk viccesen kezelni a helyzetet. Mondta, hogy amúgy életbevágóan nem fontos… Ekkor már annyira elkezdtük komikusan kezelni a helyzetet, hogy folytattam mondatát, ugyanis a tudtán kívül egy Bagossy Brothers Company szövegből idézett. Ezen gyorsan túllendülve kitaláltunk egy egyszerű, de nekünk vicces játékot. Annyi volt a lényege, hogy minden betérő vásárlótól megkérdezzük, tudja-e, hogy hol van argon palack jó áron?

Páran furcsán néztek ránk, de akkor lepődtünk meg igazán, amikor egy úr határozottan rávágta, hogy igen! Kértük, hogy na, akkor azonnal avasson be, mert már régóta keressük erre a választ, és eddig senki nem tudott használható információval szolgálni. Elmondta, hogy ő pont egy héttel azelőtt talált rá a Gázcseretelep weboldalára, ahol argon palack jó áron kapható, ráadásul nem csak egy méretben. Azt nem tartotta szükségesnek, hogy egy komplett kiselőadást tartson a témáról, úgy gondolta, hogy ennyi igazából elég is lesz. Segítségként még felírta a webcímet egy cetlire, hogy kedves ismerősöm meg tudja találni azt.

Lényegében a szerepünk véget is ért a történetben, de később azért még megkérdeztem, hogy sikerült-e az argon palack akciója. Mint kiderült, sikerrel járt, és nem is csalódott.

Elmondta, hogy jobban utánanézett a Gázcseretelepnek, és megtudta, hogy nem csak palack vásárlásra, hanem töltésre és cserére is van lehetőség, ami neki fontos szempont egy hosszabb távú együttműködés esetén. Az ár neki ilyenkor már másodlagos, mert ha megbízható a cég, már nem fogja lecserélni, de jelen esetben az árakat is nagyon korrektnek találta. Nem győzte dicsérni a céget, elmondta, hogy nagyon segítőkészek voltak, és biztosították afelől, hogy bármikor nyugodtan keresheti őket, sőt, igény esetén visszahívást is tud kérni.

Azt még mindig nem árulta el, hogy pontosabban mire kellett neki az argon palack, de mondta, hogy azt egy ideig még nem is szeretné. Nehezen bízik meg még a helyiekben, és nem szeretné, ha mindenféle pletykáknak lenne kitéve. Nem értettem, hogy miért szolgálna pletykaalapként az, ha valaki vesz pár argon palackot, nyilván nem embert akar ölni, vagy ilyesmi, így csak arra tudtam tippelni, hogy az új élettel együtt egy új projectbe is vágta a fejszéjét, és még nem tervezett el mindent teljesen.

A titokzatosságától függetlenül én nagyon örülök, hogy valamilyen szinten ebben is sikerült neki segíteni, még ha többen is kellettünk hozzá. Ráadásul én is tudom most már, hogy ha az argon palack jó áron kell, a Gázcseretelep biztosan tud ebben segíteni.