Motoros boltban kaptunk tippet autószerelő műhelyre

Bevallom, nem örültem, amikor a párom egyik nap azzal az ötlettel állított haza, hogy ő motorozni szeretne. Nagyon sok motoros balesetről hallottam már, így szerintem érthető, hogy mire ez a nagy aggodalom. Annyira kötötte az ebet a karóhoz, hogy végül beadtam a derekam, de azt is figyelembe kell venni, hogy ő egy felnőtt ember, és nem mondhatom meg neki, hogy mit csinálhat és mit nem. Egyetlen kikötésem volt, hogy ha már motorozik, akkor vegyünk neki rendes, jó minőségű ruhákat, hogy a biztonságáért mindent megtegyünk. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz jó minőségű motoros ruhákat találni bárhol, nagyon sokat kellett keresgélnünk. Végül is az interneten találtunk egy motoros ruházati boltot, és elutaztunk személyesen a helyszínre, mert nem volt webshopjuk, ahonnan rendelni lehetett volna. Ott egy nagyon kedves, lelkes fiatalember fogadott minket, és elmagyarázott minden fontos dolgot, amit a motorozással kapcsolatban tudni érdemes. Kicsit azért örültem neki, hogy a férjem egy szakértőtől is hallja a dolgokat, nem csak az interneten olvas utána magától. Nagy meglepetésemre teljes érdeklődéssel hallgatta a dolgokat, pedig tőlem általában nagyon nehezen tudja elfogadni a tanácsokat. Lehet, hogy úgy más neki, hogy egy kvázi idegen, a témában jártas ember ad neki jó tippeket. Mindenesetre én nagyon örültem neki.

Már szinte kezdett idegesíteni, hogy meddig beszélgetnek, amikor a férjem egy fél mondatban megemlítette, hogy el kellene vinnie az autónkat futómű beállításra, de nincs egy olyan hely a környéken, ahova jó szívvel el tudná vinni. Erre a motoros bolt eladója mondta, hogy ő legalább egy éve már a Méta Autószervizbe hordja az autóját, és eddig nagyon meg van velük elégedve. Úgy talált rájuk, hogy beírta a keresőbe, hogy futómű állítás Budapest, és ez volt az első találat, amit a rendszer kidobott. Úgy volt vele, hogy egészen szimpatikusnak tűnik a hely, így ad neki egy esélyt, hátha ez lesz a befutó. Így is történt. Megemlítette, hogy érdemes bízni a Méta Autószervizben, mert nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek. Ez mondjuk nem is csoda, hiszen már 15 éve vannak a szakmában, és azóta működnek töretlenül. Ennyi idő tapasztalat azért nem kevés szerintem. Mivel egy márkafüggetlen autószervizről van szó, így bármilyen autót lehet oda vinni függetlenül típustól meg márkától. Szerintem az sem utolsó dolog, hogy egy márkafüggetlen szerviz nyilván nem olyan drága, mint a márkaszerviz. Sajnos nem az a magyar valóság, hogy bárki meg tudná engedni magának ez utóbbit, így kénytelen kicsit többet ügyeskedni. Szerencsére ebben partner a Méta Autószerviz is, ugyanis írják a weboldalukon, hogy ők mindig igyekeznek a lehető legkedvezőbben beárazni a szolgáltatásaikat, úgy, hogy közben figyelembe veszik a piaci tendenciákat is. Véleményem szerint nagyon kevés helyen van manapság ilyen ügyfélközpontú hozzáállás.

Mondta az eladó, hogy ha szeretnénk többet megtudni, hol a legjobb a futómű állítás Budapest városában és vonzáskörzetében, akkor látogassunk el a metaautoszerviz.hu oldalára, és ott részletes leírást fogunk találni, hogy ez az egész mennyibe is kerül náluk, és hogyan zajlik. Ugyanis egyedülálló módon minden szolgáltatásnak ki van írva az ára külön – külön, így az embernek sokkal kevésbé kell aggódnia, hogy valami váratlan költség fog felmerülni. Azt is említette az eladó, hogy ez azért sem lehetséges a Méta Autószerviznél, mert mindennél fontosabbnak tartják az ügyféllel való kommunikációt. Semmi munkafolyamatot nem végeznek el pluszban, amit előtte az ügyféllel nem egyeztettek. Ráadásul a szerelés ideje alatt folyamatosan nyomon lehet követni, hogy épp mit csinálnak, és képek is készülnek minden munkafázisról. Így aztán tényleg nem lehetne titkolózni, még ha akarnának sem. Mindezek után, amikor hazaértünk, ellátogattunk a metaautoszerviz.hu-ra, ahogy javasolta az eladó srác. Rögtön a futómű beállítás aloldal felé vettük az irányt, hiszen elsősorban bennünket ez érdekelt, úgy voltunk vele, hogy majd később olvasgatunk a többi szolgáltatásról is, hátha kedvet kapunk hozzájuk.

A weboldalon írták, hogy a futómű beállításra nagy figyelmet kell fordítani, különleges műszerek kellenek hozzá. Hiszen ez az alkatrész, aminek köze van azokhoz a részekhez, amikkel irányítjuk az autót, így szerintem nem kell magyarázni, hogy közlekedésbiztonságilag mennyire fontos, hogy rendben legyen a futómű. Ha valaki elhanyagolja az ezzel kapcsolatos problémákat, azzal nem csak egyszerűen a saját autóját károsítja hosszútávon, hanem veszélyezteti a saját és mások testi épségét is, akik a mindennapi közlekedésben részt vesznek. Olvastuk, hogy az emberek általában akkor szoktak hozzájuk fordulni, ha már valami baj van a futóművel. Az a ritkábbik eset, amikor valaki azért megy, hogy bemérjék neki, bár elő szokott fordulni, főleg, ha új abroncsok vannak az autón. Az viszont már eggyel gyakoribb, amikor úgy mennek az ügyfelek a Méta Autószervizhez, hogy a futómű beállítását kérik, de a hiba kijavítását nem, mert szerintem így szeretnének spórolni. Amellett, hogy ezt nem tartom túl hatékony spórolásnak, hiszen így hosszabb távon több problémájuk lesz, nem is lehetséges kivitelezni. Ugyanis a futóművet csak akkor lehet beállítani, ha minden alkatrész rendben van.

Olvasható az is a honlapon, hogy ugyan a munka nagy részét ők, a vállalat végzik el, van néhány dolog, amire nekünk is oda kell figyelni, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon. Ilyen az, hogy az autónkon lévő kerekek egyforma méretűek legyenek, a másik pedig az, hogy teljesen üres kell legyen, ugyanis a futómű beállítását nem lehet rendesen elvégezni, ha van benne bármi plusz súly. Ha ezek után úgy érezzük, hogy igénybe szeretnénk venni a szolgáltatásaikat, akkor az online időpontfoglaló felületen tudunk kérni időpontot. Megnéztük a férjemmel a felületet, nagyon egyszerűen kezelhető, nem kell hozzá sok informatikai tudás, hogy az ember elintézze az időpontfoglalást. Láttam, hogy van Galéria fül is, aminek én azért örültem, mert szeretem, ha meg tudok nézni néhány képet a szolgáltatóról, mielőtt odamegyek. Tudom, hogy ezeken a képeken nyilván mindig a lehető legelőnyösebben mutatják meg a helyet, de szerintem azért sok mindent le lehet szűrni belőlük. Ha valaki nem igényes, lehet egy kép bármennyire beállítva, akkor sem fogják tudni teljesen eltitkolni. A Méta Autószerviz galériájában láttam, hogy a műhelyeik is tükrözik azt a profizmust és szakértelmet, amit a weboldalukon írnak. További hasznos oldalra bukkantunk még a Blog formájában, ugyanis itt nagyon érdekes cikkek találhatóak meg olyan témákkal kapcsolatban, ami autókról szól. Én elolvastam egyet, az arról szólt, hogy mit érdemes megtenni ilyenkor, amikor beköszönt a tél, hogy ebben az évszakban is biztonságosan kocsikázhassunk úgy, hogy közben az autónk épségére is figyelünk. Nem is kellett sokat győzködnie a férjemnek, hogy foglaljunk időpontot ide, mert nekem is egyértelmű volt a dolog.