Motoros túra és telefonos baleset

A múlt hétvégén a baráti társaságunk motoros túrát szervezett. Nagyon jól indult, gyönyörű időnk volt, és ez a túra végéig kitartott.

Én nem nagyon szoktam motort vezetni, ezért az egyik barátom, Ati mögé ültem fel. Szerintem ő megy a legjobban, nagyon szeretem, ahogy járműveket vezet.

Egy kistáskába pakoltam a cuccom, plusz a motor hátulján lévő csomagtér felét is megkaptam.

Hazafelé már nem volt kedvem szépen bepakolni a cuccaim, ezért amit értem, azt gyömöszöltem a legközelebbi helyre. Ennek köszönhető, hogy, mikor megálltunk egy kávéra, ötletem sem volt, hova rakhattam a telefonomat. Egy jó kis Lenovo, egészen régóta megvan, és eddig a túráig megúszta minden sérülés nélkül. Sajnos az aranykornak én vetettem véget. Kinyitottam a csomagtartót, kiemeltem néhány ruhagombócot a tetejéről, hogy megnézzem nem csúszott-e le a telefon a csomagtartó aljára, amikor az egyik ruhagombócból egyszer csak kiesett a földre. Persze még véletlenül sem a hátlapjára, amin volt védőburkolat, hanem a kijelzőjével lefelé.

Visszatömködtem a ruhákat, aztán megnéztem, hogy mekkora kárt sikerült összehoznom. A kijelző össze-vissza töredezett, de a készülék működött. A képernyő teteje felé volt egy kis rész, ami nem rongálódott, így ott még láttam is egy keveset abból, hogy éppen mit mutatna.

A többiek rögtön jöttek szakérteni, de nemigen tudtak mit kezdeni a helyzettel. Mikor Ati megkérdezte, hogy sikerült leejtenem, én sötéten ránéztem, és csak annyit mondtam, hogy legközelebb mindent gondosan behajtogatok a csomagoláskor, úgy, ahogyan ő tette. Erre ő elvigyorodott, de nem szólt semmit.

Mikor beértünk a városba, Ati följött hozzám vacsorázni. Közben mondta, hogy ő ismer egy szervizt, ahol szerinte Lenovo kijelzőt is cserélnek, de azért telefonáljak oda, biztos, ami biztos.

A szerviz nevét sajnos nem tudta, de a telefonszámukat megadta. Azt mondta, ő évek óta oda szokta vinni kijelző javításra, cserére a telefonjait. Csak azt nem tudja pontosan, hogy Lenovoval is foglalkoznak-e.

Másnap aztán felhívtam őket, és kérdeztem, van-e a szolgáltatásaik között Lenovo kijelző csere? Mondták, hogy akár rögtön be is vihetem a telefont, de egyébként fent vannak a neten is. Megadta a címüket, de mivel már úgyis vonalban voltunk, kértem egy időpontot délutánra. Nem tudtam azonnal elindulni, mert a kutyusomat, Pirítóst még el kellett vinnem sétálni. Hiába, napi két kimozduláshoz van szoktatva, és, mivel az ideje többi részében egy lakásban van, nem vagyok hajlandó csökkenteni e számot.

Szóval délután 4-re viszem a telót, remélem, hogy gyorsan elkészülnek a javításával.